EAGLE smart naš tim

Naš tim

GORDANA PANAJOTOVIĆ, PCC ICF

Gordana-Panajotovic Gordana poseduje više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama i 15 godina trenerskog i koučing iskustva, sa posebnom ekspertizom u oblasti unapređenja komunikacije, vođenja timova, prodaje, korisničke službe, uspostavljanja procedura i optimizacije procesa u organizacijama, kao što su: NCR, UNIQA osiguranje, ITJobs, Alpha bank, CET, Savezni zavod za informatiku.

Piše stručne autorske tekstove (više od 50 objavljenih članaka) u oblasti liderskih i menadžerskih veština za poslovne magazine: Ekonometar, Biznis i Poslovi.

Prve korake u oblasti ljudskih resursa, Gordana pravi kroz rukovođenje timom za edukaciju u Saveznom zavodu za informatiku i obuku više od 2.500 polaznika u državnim organima i institucijama. Nastavlja svoj profesionalni razvoj na poziciji Direktora internacionalne agencije za zapošljavanje i pružanje konsultantskih usluga u oblasti ljudskih resursa – ITJobs. U radu sa velikim brojem klijenata i kandidata, najpre u IT sektoru, a potom i drugima privrednim oblastima, unapređuje svoje veštine kroz dizajn i fasilitaciju soft skills treninga, kao i selekciju i odabir kadrova različitih profila i realizaciju više od 3.000 struktuiranih intervjua.

Sledeća razvojna stepenica za Gordanu bila je osnivanje i vođenje Sektora za brigu o klijentima u UNIQA osiguranju, kao i preuzimanje odgovornosti za selekciju i odabir zaposlenih, njihov razvoj i unapređenje potrebnih veština kroz trening i koučing. Kreirala je niz treninga u oblasti komunikacije, telefonske prodaje, rešavanja konflikta i pružanja vrhunske usluge klijentima. Tokom 7 razvojnih godina, sticala je značajno iskustvo u vođenju Korisničke službe (Contact Center) i uspostavljanja procesa i procedura vezano za dolazne (servisne) i odlazne (prodajne) pozive, dok je ujedno bila zadužena za zaposlene u prvoj liniji kontakta sa klijentima u poslovnicama širom Srbije. Neki od značajnijih projekata, koje je Gordana vodila jesu: CRM – Upravljanje odnosima sa klijentima, Upravljanje primedbama i Implementacija Call Center softvera. U skladu sa razvojnim potrebama kompanije, Gordana preuzima poziciju Direktora nabavke, logistike i opštih poslova, na kojoj kroz uspostavljanje niza procedura, unapređuje sistem pregovaranja, ugovaranja obaveza i isporuke od strane dobavljača, uz ostvarenje značajnih ušteda za kompaniju.

Svoju dalju karijeru, Gordana nastavlja kao Learning Business Partner u globalnoj kompaniji NCR, sa više od 2.000 zadovoljnih učesnika njenih treninga i kao osnivač i direktor trening kompanije EAGLE smart – Centar za liderstvo, gde ostvaruje vodeću ulogu u pružanju usluga u oblasti profesionalnog razvoja zaposlenih u organizacijama, kako u Srbiji, tako i regionu.

Gordana je diplomirani ekonomista Univerziteta u Beogradu. Završava master studije iz domena upravljanja ljudskim resursima na FON-u, kao i Geštalt – psihoterapijski pravac u okviru Evropskog akreditovanog psihoterapijskog trening instituta – Geštalt studio za edukaciju iz Beograda (EAPTI-SEB). Završila je 5 modula treninga „The art and science of coaching“ Ericksonovog koučing instituta (Kanada) i sertifikovana je kao Professional Certified Erickson Coach. U Srbiji je među prvima sertifikovana kao ICF PCC (International Coach Federation Professional Certified Coach), čime je dodatno potvrdila svoju posvećenost ovoj oblasti, kroz potrebne koučing sate, kontinuiranu edukaciju i poštovanje koučing standarda i etike na svetskom nivou. Sertifikovani je NLP Trainer, akreditovan od strane Međunarodne NLP asocijacije IA-NLP iz Švajcarske i Međunarodne asocijacije NLP instituta IN-NLP iz Nemačke. Takođe, Gordana je drugi sertifikovani Microsoft Office Specialist Master Instructor u Srbiji, sa velikim brojem treninga i u ovoj oblasti. Stekla je i sertifikat Professional Talent Measurement Assessor, akreditovan od strane CEB SHL – Gartner (Engleska), sa primenom kod psihometrijskog testiranja kandidata i u Centrima za procenu i razvoj zaposlenih, kao i sertifikat Project Manager, akreditovan od strane WIFI (Austrija).

Gordana je u svakom trenutku posvećena unapređenju svojih profesionalnih veština, kako bi kroz treninge i obuke koje organizuje i vodi prevazišla potrebe i očekivanja svojih klijenata. Jer, lični primer je uvek najbolji primer i ništa ne motiviše tako dobro kao uspeh.

JELENA MRAKOVIĆ

Jelena-Mrakovic Jelena je Diplomirani ekonomista – menadžer osiguranja. Studije je završavala uz posao i dvoje dece, sa visokim prosekom, što govori u prilog teoriji da čovek može sve što poželi, pri čemu ideje pretvara u realno postavljene i merljive ciljeve.

Iako kao mala nije volela matematiku, očarala ju je statistika i igra velikih brojeva u osiguranju, mogućnosti jednog običnog Microsoft para – Excel-a i Access-a, pa kako to obično biva kad nešto mnogo želiš – ostvarila se u ulozi Controller-a u renomiranoj austrijskog osiguravajućoj kući Wiener Stadtische, gde je koristeći svoje, prethodnih sedam godina sticano, iskustvo iz oblasti osiguranja i brige o klijentima, na podlozi svoje prirodne radoznalosti, počela da otkriva čaroban svet brojeva koji se nalazi iza izveštaja.

Karijeru je započela u Telekomu Srbija gde se bavila korisničkom podrškom, a svoje interesovanje ka unapređenju korisničkog servisa je razvijala kao Tim lider Kontakt centra UNIQA osiguranja, kroz unapređenje komunikacionih veština i razvoj znanja i sposobnosti zaposlenih. Takođe, dala je značajan doprinos uspostavljanja sistema naplate potraživanja, kao i uspostavljanju procesa upravljanja primedbama.

Od Jelene nećete čuti savete za bolju organizaciju vremena ili adekvatnije planiranje obaveza, ali vam ona može ukazati kako napraviti narukvicu prijateljstva sa klijentima, kako ući u cipele sagovornika, kako ostvariti kreativnu vezu između ljudi i brojeva, kako u sebi probuditi onu uspavanu radoznalost koja nas je kao male pokretala da istražujemo skrivene kutke nekog dvorišta i kako je primeniti u svrhe otkrivanja magije koja se krije iza jedne obične ćelije u Excel-u ili bilo kom drugom izveštaju. Danas, verovatno svako može samostalno postati solidni korisnik ovih programa, ali često mnogo više prija čuti prikupljena iskustva nekoga ko je kroz sve to prošao u praksi i želi da sve savete i trikove nesebično podeli, uz razotkrivanje velikih tajni uspešnih ljudi.

RASTEMO IZ DANA U DAN KROZ REALIZACIJU SARADNJE SA

USPEŠNIM EKSTERNIM KONSULTANTIMA,

KOJI DODATNO OSNAŽUJU NAŠ TIM U ANGAŽOVANJU NA RAZLIČITIM PROJEKTIMA.

KONTAKTIRAJTE NAS